Poimintoja


Monien kulkiessa nuoren naisen ohitse kiinnittämättä tähän juurikaan huomiota, aivan liian keskittyneinä omiin ongelmiinsa, yhdet askeleet kuitenkin hiljensivät ja lopulta pysähtyivät vain muutaman metrin päähän.

Miksi? Siihen oli vaikea antaa suoraa vastausta, se saattoi olla osittain pelkkää uteliaisuutta, mutta täysin tuntemattomia he eivät toisilleen olleet.

Ehkä hiljaisessa puistossa ei ollutkaan enempää kuin kaksi, jotka todella tiesivät tytön oikean henkilöllisyyden, ja se ajatus toi mukanaan myös turvaa, luksusta, johon harvalla oli näinä päivinä varaa.

Elementaalit

PERUSTIETOA

Normaali elementaali voi kyetä kontrolloimaan vain yhtä elementtiä kerrallaan.

Kielletyt elementit "kuolivat sukupuuttoon" noin 2013-2015 vuosien tienoilla, kun perimät sekoittuivat normaaleihin elementteihin ja puhtaat Kiellettyjen elementaalien perimät kuolivat sukupuuttoon. On kuitenkin kiertänyt huhuja, että jossain vielä saattaisi olla muutamia näiden lajien edustajia.

Kaksoisvoimallisuus

Poikkeuksena yllämainittuun sääntöön, ovat puhdasveriset Kaksoisvoimalliset (Virus tarttuu äidistä lapseen ja luo mutaation) ja tällaisia hahmoja on voinut syntyä vuodesta 2017 eteenpäin. Pelin aikana 2017 syntyneet esikoiset olisivat noin 13-vuotiaita.

HUOM! Kaksoisvoimallisia voi syntyä vain jos elementit ovat suotuisat toisilleet. Eli vastakkaisvoimaisia kaksoisvoimallisia elementaaleja EI voi olla (tuli/vesi, vesi/sähkö, metalli/vesi jnejne.). Jos toinen elementti voi olla vahingollinen toiselle niin voimat tappavat lapsen jo ennen sen syntymää.
Kaksoisvoimallinen voi olla myös elementaali-beastmaster tai elementaali-shapeshifter, mutta ei koskaan beastmaster-shapeshifter.

Katso suotuisuuskartta!
Merkitykset:
Harmaa=ei mahdollinen (esim. tuli-tuli).
Punainen=Vastavoimat, ei mahdollinen (esim. tuli-vesi).

Tartunta

Viruksen tartuttama elementaali voi olla joko kaksoisvoimallinen tai normaali, yhden elementin hallitseva. Viruksen oireet ilmenevät pikkuhiljaa ja kaikilla oireiden alkaminen on tapauskohtaista; joillain alkaa viikon päästä tartunnasta, toisella vasta 17 vuoden jälkeen.
Tarttuessaan normaaliin elementaaliin virus aiheuttaa ajan mittaan elementin hallitsemattomuutta ja voimien lisääntymistä, mikä suurentaa riskiä että elementaali satuttaa haluamattaan joko muita tai itseään. Tämä on kyllä hallittavissa rauhoittavilla lääkkeillä sekä harjoittelulla. Voimat voi siis vielä saada aisoihin, kunnes virus leviää lisää. Lisäksi virus saattaa aiheuttaa elementin materialisoitumista hallitsijansa kehoon, eli esimerkiksi tuli-tyypin elementaalilla saattaa ruumiinlämpö nousta yli 38 asteen, vesielementin iho saattaa alkaa erittää vettä, metallielementin ihoon saattaa muodostua metallisia juovia jne. Tämä on kuitenkin vielä melko harvinaista ja huonolle asteelle edenneen virustartunnan merkki.

Virustartunta voi myös herättää yksivoimaisessa elementaalissa mahdollisen uinuvan kaksoisvoimallisen geenin, joskin se on harvinaista, ja yleensä tällöin normaalista yhden elementin elementaalista tulee kaksi elementtiä omaava kaksoisvoimallinen. Virus jatkaa etenemistään samoin kuin normaalin elementaalin tapauksessa mainittiin.

Kaksoisvoimallinen voi olla myös syntyessään, jolloin virus on tarttunut äidin kautta. Tässäkin tapauksessa viruksen tuomat oireet saavat alkaa jo varhaisessa vaiheessa tai vasta myöhemmin.

Lääkintä

Kävi ilmi, että puhdas, tartuntavapaa elementaalin veri hillitsee viruksen leviämistä, joten verensiirrot auttavat oireiden hillitsemisessä, niin kauan kunnes oikeanlainen lääke kehitetään taistelemaan virusta vastaan. Myös rauhoittavilla huomattiin olevan toivottu vaikutus elementin hallinta-oireiden hoidossa. Lääkkeitä virusta vastaan on kehitteillä ja muutamia niistä on jo kokeilu asteella! U.K-Säätiö rahoittaa ja johtaa tutkimusta lääkkeiden kehittämisessä.

Kyvyistä

Kykyjä voi keksiä itse, kunhan ne noudattavat elementtien perusolemusta.
Esim. vesi tyyppi ei voi käyttää kykyä joka liittyisi maa elementtin. Erikoisemmista "taioista" olisi hyvä keskustella adminien kanssa.ELEMENTIT

PERUS:

Mikä on peruselementti?
Peruselementti tarkoittaa elementtiä jotka kuuluvat ns. alkuelementteihin. Tämä elementti ryhmä on se yleisin ja hallituin, poikkeuksena Tuli joka jakaa Telekinesian kanssa ykkössijan hallitsemattomuutensa vaikeudella.

Maa:

Tämän elementin haltija kykenee ohjailemaan maata. Olkoon se sitten asfalttia tai aavikon hiekkaa. Haltija kykenee esim. aiheuttamaan maanjäristyksiä, niin kuin hiekkamyrskyjäkin (jos hiekkaa vain on lähellä), saada teräviä kiviä pusertumaan maankuoren läpi jne.

Vesi:

Tarvitaan vain pieni pisara vettä, kyynelkin saattaa riittää, että veden elementin taitaja kykenee luomaan suuren vesimassan suojaamaan itseään, hukuttamaan vihollisen vedestä muodostuvan kuplan sisään tai aiheuttamaan vedessä hyökyaallon.
Veden elementin taitajalta vaaditaan kuitenkin kosketus tähän elementtiin mikäli toivoo esim. aiheuttavansa hyökyaallon tai muuta vastaavan. Vettä ei siis kykene luomaan, mutta kykenee vetämään sitä puoleensa jopa 500 metrin säteellä. Mutta mitä kauempana veden lähde on, sitä kauemmin sen saapuminen kestää.

Tuli:

Tulen haltijaa ei ole suututtaminen ellei toivo saavansa polttohautausta.
Toisin kuin vedenhaltija, tulen elementin taitaja kykenee luomaan tulta keskittyessään ja omatessaan kokemusta tarpeeksi, mutta yleensä apuvälineenä toimii tulitikut tai sytkäri, jolloin tulen saa helpoiten ulottuvilleen. Pienestä liekistä voi hyvinkin kasvaa suuri tulipilari ja tulimeren luominen ei ole suurikaan ongelma.

Ilma:

Jos osaat hallita ilman elementtiä et tarvitse hiusten kuivaajaa. Ilman haltija kykenee luomaan uskomattoman kovia tuulia, hurrikaaneja jopa! Joskus tuuli hyökkäys saattaa jopa puhaltaa vastustajan hyökkäyksen sinne missä pippuri kasvaa. Joskus on sanottu että kun nuo manaavat elementtiä käyttöönsä, näkyisi heidän selässään suuret siivet. Nämä elementin haltijat ovat ainoita jotka kykenevät "lentämään", tai tarkemmin sanottuna leijumaan sekä joskus liitämään voimakkaiden ilmavirtojen mukana.KEHITTYNEET:

Mikä on kehittynyt elementti?
Kehittynyt elementti tarkoittaa elementtejä jotka ovat ns. lisäelementit. Nämä elementit eivät olleet mukana aikojen alussa vaan evoluutio muokkasi ne vasta joskus 2000 vuotta sitten. Tarkkaa tietoa ei tosin ole.

Sähkö:

Heitä eivät pienet sähköiskut haittaa... sillä sähkö ei tunnu vaikuttavan heihin laisinkaan. Sähkö elementin taitaja kykenee imemään sähköä ympärillään olevasta elektroniikasta, aiheuttamaan oikosulkuja, sähkökatkoksia, valojen syttymistä ja tietysti sähköiskuja mitä moninaisimmilla tavoilla. Mutta! Sähkö elementaali on hengenvaarassa jos hän käyttää voimiaan sateessa, ollessaan vedessä tai muuten vain märkä.

Metalli:

Metallin hallitsija kykenee manipuloimaan terästä kuin vahaa. Kaikessa missä vain on hiukankin jotakin metallia, taipuu hänen käsissään mihin muotoon vain.

Kasvi:

Luonto on aina tuntunut olevan heidän puolellaan. Heillä on taito antaa kukille, puille ja kaikenlaisille kasveille elämä. Kasvit saavat elinvoimaa heidän kosketuksestaan ja he saavat suurten puiden juuret kurottautumaan maan alta hyökkääjän kimppuun, jopa asfaltin lävitse. Heillä on siis kyky manipuloida kasveja, kasvattaa maasta teräviä okaita ja usuttaa juurakot kuristamaan. Kasveja tarvitsee kuitenkin olla lähellä, mutta kasvi-elementaali kykenee kasvattamaan kasvin täysikasvuiseksi pelkästä siemenestä alta aikayksikön...

Jää:

Todellinen kylmäkalle. Heillä on jään lahja, ja heidän kosketuksena on viileä, eikä se johdu huonosta ääreisverenkierrosta. Halutessaan jään haltija kykenee jäädyttämään asioita umpi jäähän ja muuttamaan esim. vesi sateen ympäriltään jäiseksi lumisateeksi. Heidän kylmänsietokykynsä on hyvä, joten hypotermia ei heille ole kovinkaan suuri uhka.KADONNEET: (ent. Kielletyt)

Kadonneita elementtejä ei saa enää pelattavaksi hahmosi, ilman erittäin pätevää syytä!
Mikä on Kielletty elementti?
Kielletty elementti on vain nimi, joka tarkoittaa elementtiä mitä on hankala hallita eikä se ole yleinen, eikä tämä nyt tarkoita että kaikki elementit olisivat yleisiä! Kielletyt elementit eivät myöskään ole niin fyysisiä mitä maa, vesi, tuli, ilma, maa, sähkö, metalli ja kasvi. Ainoa poikkeus on telekinesia. Uskotaankin että Kielletyt elementit ovat olleet olemassa jo aikojen alusta ja historioitsijoiden mukaan kielletyt elementit yhdistettiin muinaisaikaan jumaliin.

Aika:

Yksi Viidestä ns. Kielletystä elementistä.
Aika.... Harvojen hallitsema... Heitä ei ole montaa. Se joka hallitsee aikaa, kykenee teleporttaamaan itseään toisesta paikasta toiseen sekunnin murto-osissa. Ajan hallitseminen on myös vaarallista. Kesken teleporttauksen saattaa tapahtua vääristymä joka voi johtaa siihen että saavutettuaan toisen paikan haltija saattaa olla monta kymmentä vuotta vanhempi! Ajan hallitsija osaa myös hidastaa ajan kulkua.

Tila:

Yksi viidestä ns. Kielletystä elementistä.
Tilan on elementtinä aika hämmentävä. Sen haltija kykenee vääristämään tilaa jossa on esim. luomaan harhoja ja painajaisia. Kuten muitakin kiellettyjä elementtejä... tätä ei hallitse monikaan...

Valo:

Yksi viidestä ns. Kielletystä elementistä.
Valo elementin tiedetään pystyvän moniin asioihin. Kaikki tuntevat tarut hyvästä ja pahasta, valosta ja pimeydestä. Peruskäyttö on luoda kirkasta valoa ympärilleen, mutta käyttötapoja on muitakin. Riippuen tarkoituksesta, valo voi läpäistä kevyitä esteitä kuten ihmisen kehoa. Näin sillä voidaan vahingoittaa elimiä ja lihaksia, ilman mitään jälkiä kehon ulkopuolella. Mutta sitä voidaan käyttää myös parantamaan, saman periaatteen avulla.

Varjo:

Yksi viidestä ns. Kielletystä elementistä.
Jos sanotaan että joku voi olla näkymätön, on se luultavammin varjo elementin haltija pimeällä.
Se joka hallitsee varjon voi todellakin sulautua niihin ja olla näkymätön, niin kauan kun ei valoa tule mistään ja pysyy pimeydessä. Varjo on luultavimmin se "yleisin" kielletty elementti mihin törmää.

Telekinesia:

Yksi viidestä ns. Kielletystä elementistä.
Sitä ei tiedetä miksi tämä luetellaan kielletyksi elementiksi... Luultavasti vaarallisuutensa ja voimansa takia. Telekinesian hallitsevat kykenevät liikuttamaan esineitä, räjäyttämään asioita tahdon voimallaan ja muutenkin kontrolloimaan melkein mitä tahansa, on sanottu että jopa joitain toisia elementtejä kuten (ainakin tiettävästi): maa, metalli ja kasvi... Jotkut telekineetikot ovat toisia voimakkaampia, ja se riippuu yleensä mielenvoimasta.