Poimintoja


Hänellä oli puolellaan jo nuorella iällä opittu 'tapa tai tule tapetuksi'-tyylinen mentaliteetti ja tässä maailmassa todellakin sai pitää itsestään huolta jos halusi selvitä hengissä.

Sen taidon hän osasi. Kadun pimeään kulmaan pysähtyneenä hän laski aavistuksen naamiotaan ja ujutti savukkeen huuliensa väliin.

Välkähdys pimeässä kertoi sytyttimestä ja lopulta liekki haaleni tupakin oranssiksi, himmeästi hehkuvaksi pääksi, jonka hiljaa väreili kuin kaukainen tähti...
A-Virus

Tietoa

Vuoden 2005 tienoilla Järjestö alkoi kehittää A-Virusta (Virus tai Tartunta katukielessä) toivoen että se auttaisi pyyhkimään elementaalit, shapeshifterit sekä beastmasterit pois maailmasta. Näin ei kuitenkaan aivan heti käynyt, vaan se aiheutti elementaalien geneettisessä rakenteessa suuren poikkeaman, poikkeaman joka salli kaksoisvoimallisten lasten syntymisen. Jo vuosina 2008-2015 virusta pääsi Järjestön tilojen ulkopuolelle, ennen kuin se alkoi systemaattisesti tartuttaa infektoituneilla "koekaniineillaan" terveitä yksilöitä Järjestön tilojen ulkopuolella. Virus alkoi kehittyä oletetusti itsekseen, tehden itsestään kaksoisvoimien sallivan geenin lisäksi myös hitaasti kantajansa tappavan viruksen. Virus levisi niin elementaalehin, shapeshiftereihin sekä beastmastereihin, vaikuttaen jokaiseen lajiin erilailla. Nyt vuonna 2030 virus jatkaa leviämistään, eikä sen pysäyttämiseksi ole löydetty pysyvää lääkettä. Tiedettävästi lääkettä kehitellään ja testataan jatkuvasti muun muassa U.K-säätiön toimesta.

Leviäminen

A-Virus leviää useimmiten veren mukana kuin myös limakalvo kontaktissa, kuten pahamaineinen sukupuolitauti HIV. Joissain tapauksissa virus kykenee leviämään myös purennan kautta. Tällaisissa tapauksissa levittäjä on kuitenkin yleensä pitkälle infektoitunut shapeshifter tai beastmaster. Elementaali siis ei kykene tartuttamaan toista puremalla. Tartunta leviää myös äidiltä lapselle ja joissain tapauksissa on todettu, että lapsella oireiden alkaminen vie kauemman aikaa kuin normaalisti tartunnan saaneilla.
Normaali ihminen ei voi saada tartuntaa! Mutta, ihminen jonka geeneissä elementaalisuus on kulkenut "horrostavana" geeninä, saattaa tartunnan saatuaan saada hallintaansa jonkin elementin tai kaksi esimerkiksi vasta 20 jopa 30 ikävuoden jälkeen, kun normaalisti elementtaalisuus ilmenee murrosiässä.

Oireet

Lajista riippuen oireilu on hyvin erilaista. Suosittelemmekin että luet jokaisen lajin esittelyt erikseen.
Elementaalit
Shapeshifterit
Beast Masterit

Virus aiheuttaa myös geneettisen vääristymän, joka on sallinut oireena kaksoisvoimallisuuksien syntymän. Ilman tartuntaa syntynyt kaksoisvoimallinen voi kuitenkin myös joutua tartunnan kohteeksi, sillä vaikka virus on yleensä "horrostavassa" tilassa eikä aiheuta oireita se saattaa kuitenkin huonolla tuurilla "herätä" ajallaan ja kääntyä kehoa vastaan saaden aikaan oireita, jota normaalisti esiintyisi jommankumman elementtigeenin puolelta, tai peräti molempien elementtigeenien puolella! Esimerkiksi elementaali-beastmaster saattaa saada vain elementaalin oireet tai beastmasterin oireet, mutta pahimmassa tapauksessa jopa molemmat!

Lääkintä

Koska pysyvää ehkäisevää lääkitystä ei ole vielä kehitetty täysin, toimivat verensiirrot moitteettomina hillitsijöinä oireiden etenemisessä. Siksi moni tartunnan saanut käy säännöllisesti luovuttamassa ja vastaanottamassa verta salaisissa, Järjestön kouralta suojaisissa paikoissa. Katukaupassa puhdas tartuntavapaa veri on kova tuote, jota jotkut myyvät pusseissa jota sitten nautitaan joko oraalisesti (suun kautta) tai piikittämällä. Lääkkeitä testataan jatkuvasti ja markkinoilla on ollut liikkeillä muutamia koekappaleita, joiden sivuvaikutuksista ei ole vielä saatu täysin selvää, joten yleisessä jaossa nämä lääkkeet eivät ole.