Poimintoja


Huligaaniporukka vaihtoi keskenään muutaman sanan, ennen kuin äskettäin puhunut tappelupukari sitten otti askeleen kohti kaksikkoa, jolloin kuului sähköinen paukahdus ja huligaanien sekä kahden nuoren väliin iskeytyi sinertävä, pieneltä salamalta näyttänyt sähköisku.

Selkeästi iskua pelästyneet huligaanit huudahtelivat ja kavahtivat selkeästi taaksepäin.

"Se oli varoitus." Sähkö-elementaali soi huligaaneihin varoittavan mulkaisu.


Sedai No Element-pelimaailman sanastoa

Sanasto-osio täydentyy pikkuhiljaa.

Järjestö:
Organisaatio, joka perustettiin aikoinaan tuhoamaan elementaali/shapeshifter ja beastmaster rotuiset ihmiset.

Elementti:
Sana, jota käytetään kun puhutaan yleisesti sekä elementaaleista, shapeshiftereistä ja beastmastereista.

Elementaali:
Henkilö, joka kykenee hallitsemaan jotakin elementtiä. Jos tiedetään mitä elementtiä henkilö hallitsee, voidaan hallittava elementti liittää etuliitteeksi, esim. jää-elementaali, sähkö-elementaali jne.

Beast/beasti:
Henkilö, joka kykenee omaksumaan erilaisia ominaisuuksia eläimiltä, muuttumatta kuitenkaan itse shapeshifterin tapaan eläimeksi.

Shifteri/Shifti:
Henkilö, joka kykenee muuttumaan yhden eläimen hahmoon.

Voimallinen:
Käytetään kun puhutaan yleisesti elementaaleista, shapeshiftereistä tai beastmastereista.

Voimaton:
Käytetään harvoin kun puhutaan normaaleista ihmisistä. Yleensä voimallisten käyttämä rasistinen sana, jota käyttävät yleensä elitistiset tai katkerat yksilöt.

Matkija:
Shapeshiftereiden käyttämä pilkkasana beastmastereista.

Elukka:
Beastmastereiden käyttämä pilkkasana shapeshiftereistä.

2012 Holokausti/Holokausti:
Järjestön järjestämä joukkomurha, jossa räjäytettiin elementaali, shapeshifter ja beastmaster voittoinen kaupunki. Tapaus vieritettiin elementaalien niskaan. Tämän seurauksena ihmiset kääntyivät voimallisia vastaan ja kaikki kolme rotua vaipuivat vähin äänin maanalle.

Eliitti 13:
Järjestön alahaara. Koostuu Järjestön valitsemista valioyksilöistä. Eliitti 13 sisältää niin voimallisia kuin voimattomiakin.

Käännytetty:
Voimallinen, jonka mieli on väkivaltaisesti murrettu ja lopulta aivopesty uskomaan Järjestön aatteisiin ja koulutettu noudattamaan niitä.

Metsästäjä:
Järjestön jäsen, jonka tehtävänä on vangita voimallisia. Toimivat tavallaan Järjestön yksityisarmeijana sekä -poliisina.

Agentti:
Metsästäjää korkeammassa asemassa oleva, yleensä yksin, peitetehtävissä toimiva metsästäjä. Joskus toimivat myös pienissä ryhmissä. Johtavat jahteja.

Puku:
Agenttia ja metsästäjää korkeammassa asemassa oleva Järjestön jäsen. Yleensä tarkoittaa metsästyksen jälkitöitä selvittävää, mustaan pukuun ja aurinkolaseihin sonnustautunutta Järjestön työntekijää. Joskus saattavat liikkua yhdessä Agenttien ja Metsästäjien kanssa, ottaen osaa jahtiin.

Koira:
Jahdeissa käytettävä shapeshifter. Yleensä ovat koira- tai susi-shiftereitä. Joskus tarkoittaa myös aivan tavallista koiraa.

Jahti:
Jos kyseessä on etsintäkuulutettu voimallinen ja Järjestö pääsee vihille tämän olinpaikasta, alkaa ns. Jahti, jossa voimallinen on tarkoitus vangita elävänä tai kuolleena, riippuen käskynannosta. Agenttien johtama ja Metsästäjien sekä Koirien hoitama Jahti saattaa myös tarkoittaa ratsiaa.

Saalis:
Jahdin kohde. Eli yleensä etsintäkuulutettu tai muuten jahdattu voimallinen.

Abelbay:
Kaupunki johon SNE-X sijoittuu.

Hillmane:
Kaupunki joka räjähti vuonna 2012. Kaupungin tilalla sijaitsee nykyään nähtävyys/pyhiinvaellus kohde: Hillmanen kraateri.

Greenbay:
Kaupunki johon pelin osat 2 ja 3 sijoittuvat.

Wanha kaupunki:
Greenbayn kaupunginosa, jota kansoittivat lähinnä rikolliset ja muut hämärähemmot, sekä voimalliset. Kaupunginosaa piti yllä Ivan Broznikow ja tämän kuoleman jälkeen Akira Souo-Broznikow.

Tartunta/Virus/Infektio:
A-Virus katukielessä.

Diileri:
Henkilö, jolla on hallussaan puhdasta verta. Voi olla myös huumediileri.

Hemo tankkaus/pistos:
Tankkaus tarkoittaa suunkautta nieltävää veriannosta, pistos taas injektioneulalla annettavaa veriannosta. Jotkin tartunnan saaneet käyttävät yleensä jompaakumpaa tai jopa molempia.