Poimintoja


Kujan vierustaa, karttaen valoja joita ikkunoista lankesi, nälkäinen peto tassutteli kohti herkku buffeeta. Matkallaan pari kapista, hännätöntä kujakoiraa alkoi pelokkaasti murista nähdessään pimeältä kujalta lähenevän sudensukuisen olennon. Mustavalkoinen peto seisahtui paikoilleen ja hengenvedon jälkeen ärähti kuuluvasti, todeten että tämä maukas hajunlähde kuuluisi yksin omaan sille, eikä se aikonut jakaa ruokaansa kenenkään noin säälittävän tapauksen kanssa.

Aavistuksen pidempi karva oli niskasta noussut pystynpään ja susimuotoinen shifter toisti äskeisen ärähdyksensä, loksauttaen vielä vahvat leukansa yhteen.

Shapeshifterit

Ihmisiä jotka pystyvät muuttumaan eläimiksi esim. koiraksi tai kissaksi, on kutsuttu shapeshifteriksi, muodonmuuttajaksi, jo aikojen alusta lähtien. Näiden "olentojen" erikoisominaisuuksia ovat - muodonmuutosten lisäksi - fyysiset muutokset ihmiskehossa, esim. huomattava nopeus, ketteryys, voima ja todella korkeat loikat sekä hypyt. Muutos on aina tahdonalainen, eikä riippuvainen mistään, paitsi ehkä tunne tiloista, joissain tapauksissa esim. valtava vihan/surun tunne.

Eläinmuodossa ollessaan ei ihminen ole mikään raivoava peto, kuten esimerkiksi ihmissusi, vaan ihmismielellä ajattelemaan kykenevä olento. Shapeshifterit ovat myös kykeneväisiä kommunikoimaan tavallisten ihmisten kanssa, jos sitä haluavat, telepaattisesti.

Joissain tapauksissa fyysinen voima saattaa tuplaantua eläinmuotoon saavuttaessa, mutta yleisimpiä ovat nopeus ja ketteryys.

Ei ole olemassa "yleistä shapeshiftersien rotua", eikä sitä ole pystytty vielä selittämään, miksi toinen muuttuu tiikerin raitaiseksi sudeksi, toinen mustaksi pantteriksi, toinen kotkaksi ja kolmas hevoseksi.

Tartunta

Virustartunta on osoittautunut shapesiftereillä olevan kaikkein rajuin. Mikäli yksilö saa tartunnan, on vaikea arvioida koska oireet alkavat esiintyä. Samoin kuin elementaaleilla, saattaa viedä vuosia tai vain päiviä, ennen kuin ensimmäiset oireet alkavat näkyä.
Ensimmäiseksi virus vaikuttaa eläinmuotoon, jolloin shifterin eläinmuoto alkaa olemaan suurempi ja voimakkaampi, ehkä aavistuksen hirviömäisemmän oloinenkin. Tämän jälkeen muutokset muuttuvat rajummiksi, kun eläinmuoto alkaa muuttua were- eli ihmiseläinmäiseksi olennoksi ja shifterin on aina vaikeampi ja vaikeampi palautua takaisin ihmiseksi. Pahimmassa tapauksessa shifter menettää hallintansa palata ihmiskehoon ja jää raivoavaksi pedoksi.
Nämä muutokset eivät kuitenkaan tapahdu lyhyen ajan sisään vaan pikkuhiljaa, melkeinpä jopa huomaamatta.

Lääkintä

Kuten elementaaleilla, on osoitettu että myös shiftereillä verensiirrokset saavat aikaan oireiden heikkenemistä. Tässäkin tapauksessa luovutettavan veren on oltava saman "rotuiselta" shifteriltä, mikä voi olla hankalaa, jos vastaanottaja on harvinaisempaa shiftluokkaa.